Politică de confidențialitate

Grupul VELUX respectă şi protejează confidențialitatea datelor dvs. În cele ce urmează, puteți citi despre felul în care prelucrăm datele dvs. personale.

Politica de Confidenţialitate VELUX descrie gestionarea datelor furnizate sau colectate pe platformele noastre digitale, oferind vizitatorului posibilitatea de a ne contacta şi de a beneficia de serviciile noastre. Politica de Confidenţialitate VELUX respectă Regulamentul General UE privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal 2016/679 („RGPD”) și legislația locală.

VELUX România SRL este răspunzătoare pentru colectarea, stocarea şi procesarea datelor dvs. personale. Compania noastră mamă este VELUX A/S înregistrată în Danemarca cu numărul de înregistrare 30003519, cu sediul social la adresa Aadalsvej 99, 2970 Hoersholm, Danemarca.

1. Bază legală pentru procesarea datelor

Atunci când procesăm date personale în legătură cu un contract sau cu un potenţial contract cu dvs., baza legală pentru procesare este faptul că aceasta este necesară pentru îndeplinirea contractului cu dvs. sau pentru a lua anumite măsuri, la cererea dvs., înainte de încheierea unui contract. Dacă baza legală pentru procesare este acordul dvs, aveţi dreptul de a vă retrage acordul în orice moment, după cum se menţionează în prezentul document, dar acest lucru nu afectează legitimitatea procesării datelor de către VELUX România SRL înainte de retragerea acordului dvs. În cazul în care dezvăluim date personale organelor de aplicare a legii sau altor organisme guvernamentale, acest lucru se face în baza faptului că avem obligaţia legală de a o face.

De asemenea, putem prelucra date cu caracter personal atunci când este necesar în interesul legitim al VELUX România SRL  , cu excepția cazurilor în care asupra acestui interes prevalează interesele dvs. sau drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

2. Motivul şi scopul pentru care colectăm date cu caracter personal

VELUX România SRL colectează următoarele categorii principale de date cu caracter personal, în vederea atingerii următoarelor scopuri principale:

2.1 Ca parte a operațiunilor generale ale VELUX

Colectăm date cu caracter personal ale persoanelor, clienţilor, furnizorilor (inclusiv ale unor terţe părţi, furnizoare de servicii) şi ale altor părţi. Aceste date pot include numele persoanelor, detalii de contact şi alte informaţii necesare pentru efectuarea operaţiunilor de afaceri cu dvs. sau cu organizaţia dvs.

2.2 
Pentru a răspunde solicitărilor

Puteţi decide să ne furnizaţi date personale, incluzând numele dvs., adresa de e-mail sau alte informaţii de contact când ne contactaţi prin telefon, e-mail, poştă sau folosind platformele noastre digitale. Aceste informaţii personale ne permit să răspundem solicitărilor privind chestiuni legate de produse VELUX, detalii privind măsurători şi oferte de preţ pentru montarea produselor VELUX, sau pentru stabilirea unei vizite de service pentru o fereastră sau pentru a răspunde unor reclamaţii în baza garanţiei VELUX. Informaţia furnizată poate fi transmisă către VELUX A/S sau către alte companii de vânzare VELUX, unor instalatori independenţi sau unor distribuitori pentru a putea oferi asistenţă clienţilor în legătură cu solicitările lor sau pentru a asigura servicii sau o oferă de preţ.

2.3 Clienţi şi potenţiali clienţi

Putem colecta datele personale ale clienţilor şi ale potenţialilor clienţi, inclusiv nume, informaţii de contact, informaţii privind plata şi carduri de credit, informaţii de credit şi alte informaţii care ne sunt necesare pentru efectuarea operaţiunilor cu respectiva persoană sau organizaţie. Aceste informaţii pot fi dezvăluite distribuitorilor sau instalatorilor independenţi şi partenerilor de logistică în vederea procesării comenzii unui client, inclusiv în vederea stabilirii livrării produselor VELUX către clienţi sau în vederea răspunsului la solicitări.

2.4 
Dezvoltarea afacerii

Informaţiile personale pe care ni le furnizaţi şi informaţiile personale pe care le colectăm pe platformele noastre digitate vor fi folosite pentru a creşte nivelul de înţelegere a clienţilor noştri şi pentru a asigura o comunicare relevantă în toate aspectele relaţiei dintre dvs. şi VELUX România SRL. Datele personale vor fi folosite şi pentru dezvoltarea de produse și servicii.

2.5 
Comunicări de marketing

Pe baza acordului dvs., procesăm datele personale pentru a vă informa cu privire la operațiunile, produsele sau serviciile VELUX.

În scopuri de comunicare, utilizăm diferite canale de comunicare, conform consimțământului pe care ni l-ați acordat.

Întreprindem activități adaptate preferințelor și profilului dvs., prin maparea acestor preferințe și vă trimitem comunicări de marketing personalizate privind gamele noastre de produse (cum ar fi, ferestrele și accesoriile pentru ferestre) și serviciile noastre, prin e-mail și prin reclame personalizate pe site-urile web ale Grupului VELUX, pe alte site-uri web și prin rețelele de socializare, transmițând aceste date cu caracter personal – amalgamate prin algoritmi hash sau folosind măsuri de securitate similare – către partenerii publicitari în scopurile de mai sus.

Datele cu caracter personal colectate pe platformele noastre digitale vor fi utilizate, de asemenea, pentru a ne îmbunătăți cunoștințele despre consumatori și pentru a stimula comunicarea și ofertele relevante în toate punctele de contact pe care le aveți cu VELUX A/S. Datele cu caracter personal vor fi utilizate, de asemenea, pentru dezvoltarea produselor și serviciilor, prin colectarea lor de la vizitatori sau clienți în cadrul sondajelor.

Pentru îndeplinirea scopurile menționate mai sus, creăm comunicarea de marketing personalizată după preferințele și profilul dvs. și bazată pe datele dvs. de contact, istoricul navigării, informații despre serviciile accesate pentru a cumpăra sau pentru abonare, precum: nume, adresă, e-mail, număr de telefon, istoricul de achiziții, identificatori unici, precum: cookie ID sau ID-ul dispozitivului și istoricul navigării pe baza acestor ID-uri. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că această listă nu este exhaustivă, deoarece putem folosi orice informații personale colectate în timpul interacțiunii dvs. cu VELUX A/S și site-urile deținute, cu aplicațiile mobile, cu produsele și cu serviciile solicitate.

Realizăm cercetări de piață pentru a colecta informații de la diferite grupuri țintă (de exemplu, consumatori, montatori, distribuitori, arhitecți, dezvoltatori) și a ne îmbunătăți înțelegerea piețelor, a nevoilor acestora, astfel încât să oferim cea mai bună valoare și asistență. Cercetările sunt efectuate intern (chestionare simple, informații) și externalizate către companii de cercetare specializate în proiecte mai complexe. Pot fi utilizate toate metodele online și offline posibile. Date cu caracter personal sunt necesare informării, invitării și împărțirii pe categorii a respondenților.  

Dacă nu doriți să primiți informații ulterioare, puteți să vă dezabonați ușor şi gratuit de la comunicarea noastră de marketing în orice moment. Pentru aceasta, veți găsi mijlocul de dezabonare pe site sau vă rugăm să trimiteți un email pe adresa  protectiadatelor@velux.com, cu subiectul DEZABONARE. Dacă vă dezabonați de la comunicările de marketing, vom șterge datele dvs. personale în termen de două luni, dacă aceste date nu sunt procesate și în alte scopuri menționate în secțiunea 2.1-2.12.

2.6 
Sondaje ale clienților și vizitatorilor

Pentru a dezvolta produsele și serviciile noastre, putem colecta date personale de la vizitatorii platformelor digitale sau de la clienții noștri ca parte a desfășurării sondajelor noastre. Vă vom contacta pentru sondaj și pentru procesarea datelor din cadrul unui sondaj fie în urma acordului dat de dvs, fie în scopuri legitime. Procesarea datelor personale pentru sondajele efectuate în scopuri de marketing vor avea loc doar cu consimțământul dvs.

2.7 
Vizitatori

Dacă doriți să vizitați showroomul nostru și să programați o întâlnire sau să participați la zilele porților deschise sau la expozițiile pe care le organizăm din când în când, vom colecta informații cu caracter personal pentru întâlnire, care vor include numele dvs., adresa de e-mail și, eventual, numărul de telefon și adresa dvs. Având aceste date, vă putem primi și vă putem oferi asistență, așa cum este descris în secțiunea 2.2.

2.8 Instruiri pentru parteneri

Organizăm instruire pentru diferite grupuri de parteneri de afaceri și angajații acestora (de exemplu, montatori, distribuitori, arhitecți). Facem acest lucru pentru a le asigura pregătirea, în special pentru a monta, vinde sau oferi consiliere privind produsele VELUX, pentru a le monitoriza expertiza și a le evalua cunoștințele dobândite.

Instruirea poate fi cu prezența fizică, la diferite locații, sau online. Datele cu caracter personal solicitate în legătură cu această activitate sunt necesare pentru desfășurarea instruirii și pentru urmărirea istoricului instruirii participanților.

2.9 Evenimente pentru partenerii noștri, evenimente sportive

Din când în când, organizăm diverse evenimente (de exemplu, evenimente sportive, conferințe, expoziții) pentru partenerii noștri. În măsura în care este necesar pentru organizarea acestor evenimente și pentru gestionarea rezervărilor necesare, colectăm date cu caracter personal și, dacă este necesar, le transferăm și unor terți care participă la organizare (de exemplu, agenția de turism, compania de asigurări, locația evenimentului sportiv).

În timpul evenimentelor, pot fi făcute fotografii și videoclipuri, pe care le putem publica pe rețelele de socializare, în reviste și pe site-ul nostru web. Utilizarea înregistrărilor și a fotografiilor în care o persoană este reprezentată într-o manieră unică și recognoscibilă se va face în conformitate cu legislația privind utilizarea imaginii personale.

2.10 Campanii

Organizăm diferite campanii (de exemplu, programe de recompense, campanii de rambursare, tombole) pentru diferitele noastre grupuri de clienți. Datele cu caracter personal solicitate în legătură cu o astfel de activitate sunt necesare pentru campania desfășurată. Acceptarea Termenilor și condițiilor este obținută înainte de înscrierea pentru activitatea respectivă.

2.11  Potenţiali angajați şi contractori

Atunci când o persoană se înscrie pentru ocuparea unei poziţii în cadrul companiei sau încheie un contract cu noi, putem colecta anumite date personale, cum ar fi: numele, informaţii de contact, informaţii referitoare la istoricul de muncă, diplome de studii, verificări relevante de dosare şi informaţii referitoare la interese profesionale. Acestea pot fi colectate direct de la persoana în cauză, de la un consultant de recrutări şi de la angajatorii anteriori ai persoanei sau de la alte persoane, inclusiv din referinţe şi surse făcute publice. Aceste informaţii sunt folosite pentru a ne informa sau asista în luarea deciziei referitoare la a face o ofertă de angajare sau la încheierea unui contract cu persoana respectivă.

2.12 În vederea respectării legii

Putem colecta date personale conform cerinţelor sau permisiunilor legii. Datele personale, precum şi cele nepersonale colectate de noi, sunt considerate confidenţiale şi nu vor fi niciodată vândute sau cedate unor terţe părţi, cu excepţia cazurilor menţionate în secţiunea 2 şi 4.

3. Cum colectăm datele dvs. personale

Colectăm datele personale pe care ni le furnizaţi atunci când solicitaţi produse, servicii sau informaţii de la noi, când vă înregistraţi în vederea participării pe forumuri publice, chat sau alte activităţi pe platformele noastre digitale, când răspundeţi la chestionare pentru clienţi sau când interacţionaţi în alt fel cu noi. Colectăm informații prin intermediul diferitelor tehnologii.

3.1 Utilizarea cookie-urilor 

Colectăm informații prin diverse tehnologii, cum ar fi cookie-urile. Aici sunt incluse vizitarea site-urilor și aplicațiilor noastre sau utilizarea aplicațiilor noastre pe site-uri sau platforme terțe. Cookie-urile sunt mici fișiere care stochează informații pe computerul, pe telefonul mobil sau pe alte dispozitive ale unei persoane. Acestea permit ca entitatea care plasează cookie-ul pe dispozitivul persoanei respective să îl recunoască în orice site web, dispozitiv și/sau sesiune de navigare. Cookie-urile au multe scopuri utile. De exemplu, ele ne ajută pe noi și pe alții să înțelegem ce parte a site-ului nostru web este cea mai populară, deoarece putem vedea ce pagini și caracteristici accesează vizitatorii și cât timp petrec pe pagini. Puteți găsi mai multe informații despre cookie-uri înPolitica privind cookie-urile

3.2 Google Analytics 

Site-ul nostru folosește Google Analytics, un serviciu de analiză web furnizat de Google Inc. („Google”). Google Analytics utilizează cookie-uri, permițând o analiză a modului în care utilizați site-ul web. Informațiile generate de cookie privind utilizarea site-ului nostru web sunt transmise de obicei către un server Google din SUA și stocate acolo. Cu toate acestea, dacă pe site-ul web este activată anonimizarea adresei IP, aceasta va fi scurtată de Google în prealabil în statele membre ale Uniunii Europene sau alte țări din Spațiul Economic European. Numai în cazuri excepționale, adresa IP completă va fi trimisă către un server Google din SUA și va fi scurtată acolo. În numele operatorului site-ului web respectiv, Google va folosi aceste informații pentru a evalua utilizarea site-ului web, a întocmi rapoarte privind activitatea acestuia și a oferi operatorului site-ului web alte servicii legate de utilizarea acestuia și de utilizarea internetului. Adresa IP furnizată de Google Analytics în cadrul analizelor efectuate nu va fi alăturată altor date Google. Puteți împiedica stocarea cookie-urilor în setările browserului, dar rețineți că, dacă faceți acest lucru, este posibil să nu puteți utiliza toate caracteristicile site-ului nostru web. În plus, puteți refuza colectarea de către Google a datelor generate de cookie și legate de utilizarea site-ului web (inclusiv adresa dvs. IP) și prelucrarea datelor de către Google descărcând și instalând în browser plug-inul disponibil aici:  http://tools.google.com/dlpage

3.3 HubSpot

Folosim HubSpot, un software al HubSpot Inc., S.U.A., pentru activitățile noastre de marketing online, cum ar fi distribuirea buletinelor informative. Acest software este utilizat în contextul marketingului intern. Cu ajutorul lui, efectuăm analize statistice și evaluări ale comportamentului utilizatorului înregistrat, pentru a ne coordona mai bine strategia de marketing și a optimiza conținutul pe care vi-l oferim. Se folosesc cookie-uri. Puteți împiedica oricând stocarea cookie-urilor prin setarea software-ului browserului în consecință, ștergerea cookie-urilor deja stocate sau refuzarea utilizării cookie-urilor. Rețineți, însă, că, dacă sunt blocate cookie-urile, esteposibil să nu utilizați pe deplin serviciile furnizate pe site-ul nostru. Pentru mai multe informații, consultați Condițiile de utilizare și Politica de confidențialitate HubSpot Inc. accesând http://www.hubspot.com/terms-of-service și http://www.hubspot.com/privacy-policy. Dacă nu doriți ca informațiile despre vizitele dvs. să fie utilizate în scopurile descrise, ne puteți contacta. Toate informațiile pe care le colectăm sunt supuse acestei Politici de confidențialitate.

3.4 Altele

Putem colecta date prin formularele de contact de pe site-ul nostru, prin adresele de e-mail la care ne puteți contacta pentru reclamații, oferte, sfaturi etc.

3.5 Link-uri la alte pagini web

Această pagină de internet conţine linkuri către alte pagini de internet (cum ar fi Facebook, Google+, YouTube, Pinterest), cărora nu li se aplică Politica de Confidenţialitate VELUX. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că nu ne asumăm alte pagini de internet şi conţinutul acestora. Vă încurajăm să citiţi Politica de Confidenţialitate a fiecărei pagini de internet pe care o vizitaţi.

4. Transmiterea datelor dvs. către alte companii 

Compania noastră face parte din Grupul VELUX care activează la nivel global.

Este posibil să distribuim informațiile dvs. personale intern, în Grupul VELUX, dar doar dacă este absolut necesar pentru a îndeplini scopul pentru care procesăm datele personale. Toate entitățile Grupului VELUX au semnat între ele un Acord de Prelucrare a Datelor prin care se asigură că se folosesc aceleași proceduri de prelucrare a datelor, păstrând astfel același nivel de securitate a datelor la nivel de Grup.

Putem transmite datele dvs. către părți terțe, incluse în următoarele categorii de destinatari:

• Parteneri de afaceri, furnizori și sub-contractori cu care colaborăm, de exemplu, pentru livrări sau servicii pentru clienții finali, suport pentru site sau găzduire site-uri.
• Furnizori de tehnologii, precum date analitice, tehnologii de tracking, targetare și re-targetare și furnizori de motoare de căutare care ne ajută la îmbunătățirea și optimizarea platformelor noastre.
• Agenții și rețele de publicitate care solicită date pentru a selecta și a oferi reclamele relevante pentru dvs și alții clienți, dacă v-ati oferit acordul.
• Site-uri de rețele sociale, dacă e nevoie pentru procesare și dacă v-ați dat acordul
• Alte părți terțe pentru a asigura siguranța și securitatea datelor clienților noștri, pentru a proteja drepturile și proprietatea noastră în scopul respectării procedurilor legale sau în alte cazuri, dacă noi considerăm că furnizarea datelor este cerută de lege.

Aceste companii pot utiliza informațiile dvs. cu caracterpersonal doar în scopurile solicitate de compania noastră sau impuse de lege.

Datele dvs. personale sunt stocate pe servere localizate pe teritoriul Uniunii Europene.

În cazul colaborării cu furnizorii de servicii externe, semnăm un acord pentru procesarea datelor cu referire la modalitatea de procesare a acestora de către furnizori. Acestor furnizori de servicii li se interzice folosirea datelor personale oferite de dvs. pentru alte scopuri decât cele pentru care au fost solicitate de către noi sau sunt cerute de lege. 
Destinatari din afara UE:  atunci când utilizăm sau dezvăluim date cu caracter personal transferate din Uniunea Europeană, folosim clauze contractuale standard, aprobate de Comisia Europeană, adoptăm alte măsuri în conformitate cu legislația Uniunii Europene pentru a asigura o securizare echivalentă sau vă obținem consimțământul. 

5. Mijloacele de control şi opțiunile dumneavoastră

Vă oferim posibilitatea de a exercita o anumită măsură de control şi anumite decizii referitoare la colectarea, folosirea şi transmiterea datelor dvs. personale. În conformitate cu legislaţia locală, nivelul dvs. de control şi decizie poate cuprinde:

  • Companiile din cadrul grupului VELUX sau terți care operează platforme și instrumente digitale în numele companiei noastre, pentru a furniza servicii legate de activitățile noastre (de exemplu, program de colectare a punctelor, campanie de rambursare, loterie, instruire) sau pentru a ne ajuta să comunicăm cu dvs.;

  • Terți care fac fotografii și videoclipuri în numele companiei noastre, cum ar fi câștigătorii loteriilor, donatorii, participanții la instruire, evenimente.
  • Puteţi modifica deciziile dvs. în ceea ce priveşte subscripţiile, scrisorile de informare şi alertele

  • Puteţi decide dacă primiţi comunicări de marketing de la noi despre produse şi servicii, care credem că v-ar interesa

  • Puteţi decide dacă transmitem datele dvs. personale altor companii pentru ca acestea să vă poată trimite comunicări de marketing referitoare la produsele şi serviciile lor

  • Puteţi decide dacă doriţi să primiţi reclame de la reţele de publicitate, schimburi de date, analize de piaţă şi alţi furnizori de servicii

  • Puteţi solicita accesul la datele dvs. personale pe care le stocăm pentru a corecta informaţiile incorecte sau incomplete şi, în anumite împrejurări, puteţi
    solicita ca datele pe care le stocăm să fie transferate unui alt controlor, accesul la ele să fie restricţionat sau ca acestea să fie şterse din registrele noastre („Drepturile persoanei vizate”). De asemenea, aveţi dreptul să obiectaţi faţă de procesarea datelor dvs. personale de către noi.

  • Puteţi exercita controlul şi puteţi lua decizii sau puteţi solicita accesul la datele dvs. personale, contactând serviciul de Relaţii cu Clienţii, Responsabilul Local pentru Confidenţialitate la adresa de e-mail protectiadatelor@velux.com sau urmând instrucţiunile furnizate în comunicările care v-au fost trimise. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că, dacă nu ne permiteţi să colectăm date personale de la dvs., este posibil să nu putem să vă furnizăm anumite produse şi servicii şi este posibil ca unele din serviciile noastre să nu poată ţină cont de preferinţele sau interesele dvs. Dacă aveţi întrebări referitoare la datele personale specifice despre dvs. pe care le procesăm sau reţinem, vă rugăm să contactaţi Serviciul de Relaţii cu Clienţii sau Responsabilul Local pentru Confidenţialitate la adresa de e-mail protectiadatelor@velux.com.

6. Securitatea, integritatea şi reţinerea datelor

Securitatea, integritatea şi confidenţialitatea datelor dvs. personale sunt deosebit de importante pentru noi. Am implementat măsuri tehnice, administrative şi de securitate fizică ce sunt menite să protejeze datele dvs. personale de acces, dezvăluire, utilizare şi modificare neautorizate. La anumite intervale, ne revizuim procedurile de securitate pentru a include tehnologii şi metode adecvate de dată recentă. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că, în ciuda celor mai bune eforturi ale noastre, nicio măsură de securitate nu este perfectă sau impenetrabilă.

Vom reţine datele dvs. personale atâta timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor menţionate în prezenta Politică de Confidenţialitate VELUX cu excepţia cazului în care o perioadă mai îndelungată de reţinere este cerută sau permisă prin lege. În mod regulat, vom împrospăta informaţiile pentru a ne asigura că acestea sunt actuale.

7. Modificări la Politica de Confidenţialitate VELUX

Ocazional, putem modifica prezenta Politică de Confidenţialitate VELUX pentru a cuprinde cele mai recente tehnologii, practici din industrie, cerinţe de reglementare sau pentru alte scopuri. Întotdeauna vom posta cea mai recentă versiune pe platformele noastre digitale. De aceea, vă sfătuim să citiţi cu regularitate Politica de Confidenţialitate. În situaţiile în care suntem obligaţi prin lege, vom obţine acordul dvs.

8. Observaţii şi întrebări

Dacă aveţi observaţii sau întrebări referitor la Politica de Confidenţialitate VELUX, vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0268-402740 sau pe email protectiadatelor@velux.com .
Puteţi depune o plângere referitoare la felul în care procesăm datele dvs. personale. Ne puteţi contacta folosind informaţiile de contact menţionate la sfârşitul prezentei Politici de Confidenţialitate. În cazul în care se face o plângere, numele şi informaţiile de contact ale reclamantului trebuie comunicate către VELUX România S.R.L. Vom investiga reclamaţia şi vom răspunde în termen de o lună. În cazul în care consideraţi că nu am rezolvat în mod satisfăcător reclamaţia dvs., puteţi depune o plângere la:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral Gheorghe Magheru, nr. 28-30,

Sector 1,  București, România,

e-mail: anspdcp@dataprotection.ro

9. Informaţii de contact

    Date de contact
    Telefon: +40268402740
    E-mail: 
    protectiadatelor@velux.com  
    Această pagină de internet este deţinută şi operată de către VELUX România SRL.
    Prezenta Politică de Confidenţialitate a fost actualizată în 15.11.2021.